A Citroën a düsseldorfi Caravan Show-n mutatta be a Type Holidays koncepciót amely a híres Type H-ra emlékezve az alternatív utazás művészetét retró köntösben tálalva.

A Citroën SpaceTourerből származó Type Holidays a lakóautók összes kényelmi és okos funkcióját kínálja, beleértve a felnyitható tetőt, az ággyá alakítható ülőpadot, a konyhasarkot és a lehajtható asztalt.

A Type Holidays koncepció a Citroën erősebb jelenlétét hirdeti az átalakított lakóautók piacán.

A Citroën egy külön erre a célra szánt, "Holidays" névre keresztelt termékcsaládot vezet be, amelyet a Citroën-hálózat fog értékesíteni, és amelynek részleteit 2023. végén fogják bemutatni.

A Citroën a lakóautó piac meghatározó szereplője: Európában a második legnagyobb lakóautó-alapú járművek szállítója a Fiat után.

Ezt a pozíciót erősíti a SpaceTourer jármű bemutatásával, ami az olasz Caselani karosszériaépítő cég munkája alapján készült. Ez a hűséges Citroën-partner már számos "neo-retro" karosszériaformát készített Citroën-modellek számára.

A "furgonos élet" az utazás egy másfajta módja. Így egy olyan járművel, mint a Type Holidays koncepció, amely valóban kiemelkedik a tömegből, igazi élvezetben lehet részünk.

Egyedi kialakítása, akárcsak szürke színe, a Citroën legendás H típusára utal.

Ez a befektetés egy valódi társadalmi jelenségre adott válasz. Egyre nő a szabadság és a természet szerelmesei száma, azoknak akik szívesen kinyitják az ajtót, és az ágyukból szemlélnek egy mesés tájat, és azoknak akik függetlenségre vágynak.

Különösen a Covid óta, a furgon alapú lakóautók piaca szárnyal. A Type Holiday gyakorlatilag bárhová elfér - kevesebb, mint 2 m magas -, ami azt jelenti, hogy elfér a parkolókban (a városban és a tengerparton egyaránt), és egész évben, nap mint nap használható.

Ma már évente mintegy 90 000 új furgon lakóautót gyártanak Európában - ez a szabadidőjárművek eladásának több mint a fele.

A "furgonos élet" rendkívül népszerű a fiatalabbak körében, és korlátlan utazási szabadságot kínál, ugyanakkor versenyképes költségvetés mellett minden szükséges kényelmi alapfelszereltséggel.

Mondtám már, hogy egy ilyet elfogadnék a korábbi T4-em után?

Ha tetszett ez a különleges lakóautó, és szereted a retrót, kövesd a facebook oldalam is.