A csúcskategóriás autók testreszabásának világában kevés olyan név van, amely annyi vitát generál, mint a Mansory. Egy dolog azonban biztos: ha új projektbe kezdenek, arról lesz mit beszélni. A vállalat ezt ismét bebizonyítja portfóliójának legújabb tagjával: a Mansory AMG G63 Grand Entrée-vel.

Egy SUV, amely nem csak hatalmas 850 LE-s teljesítményével tűnik ki, de különc dizájnjával is feltűnést kelt. Az alkotás alapjául a W463A szériából származó Mercedes-AMG G63 szolgál. A Mansory a múltban már sokszor megmutatta, hogyan lehet egy amúgy is lenyűgöző autót egy teljesen új szintre emelni. És ezúttal is mindent beleadtak.

Ami azonnal feltűnik, az ez a karosszéria. Teljesen új az első lökhárító, amely karbon elemekből készült. De ez még csak a kezdet: az új hűtőrácsról a motorháztetőről a motorházfedél felé vezető power domokkal és légbeömlőkkel a tükörborítások - mindenhol karbon csillog.

De a Mansory nem lenne Mansory, ha ennyiben hagynák. Az új első sárvédők kopoltyúkat díszítenek, míg a LED-es lámpákkal ellátott tetőkárpit és a masszív XXL tetőspoiler felfelé húzza a tekinteteket. Az egészet házon belüli fekete XXL-es felnik, világítással ellátott elektronikus oldalsó szoknyák és csúcspontként a hátsó Suicide Doors soft close funkcióval.

A belső térben pedig zökkenőmentesen folytatódik az extravagáns stílus. Itt a meleg barna és a friss pisztáciazöld bőr dominál.

Az ajtópanelek LED-es lámpáival és a karbon díszítésekkel kiegészítve minden utazás élménnyé válik. De mi lenne mindez a motorháztető alatti megfelelő teljesítmény nélkül? Itt egy átdolgozott, 4,0 literes BiTurbo V8-as biztosítja a lenyűgöző menetdinamikát.

A módosított feltöltőknek, az új hűtésnek, a chip-tuningnak, a szívócsőnek és az üvöltő sportkipufogórendszernek köszönhetően az autó most 850 LE-t teljesít és jó 1.000 Nm nyomatékot tesz le az útra. Az eredmény: A SUV mindössze 3,5 másodperc alatt sprintel 0-ról 100 km/h-ra.

Mindent egybevetve a Mansory ismét megmutatja, hogy a tuning terén a csúcson van. Egy igazi szemet gyönyörködtető darab, amely korlátozott példányszámban, mindössze 10 db lesz kapható világszerte. Egy jármű azok számára, akik valami különlegeset keresnek, és akiknek a hétköznapi egyszerűen nem elég.

Igazából, borzasztó, nem szívesen mutatkoznék egy ilyenben, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül...