A világ vállalatai minden évben milliárdokat költenek nehezen megkeresett dollárjaikból reklámokra, és az autógyárak sem maradnak ki ebből. Míg e reklámok némelyike borzasztóan unalmas és visszataszító lehet, időnként jön valami, ami inspirál és lenyűgöz. És legalábbis nekünk, benzinvérűeknek eszünkbe juttatja, hogy miért is szeretjük az autókat.

Összeállítottam egy listát az autózás világának 5 érdekes reklámfilmjéből. Most már csak annyit kell tenned, hogy hátradőlsz, lazítasz és élvezed őket. Kellemes nézelődést!

 

1. A BMW M4 és az "Ultimate Racetrack".

Ez a videó, amelyet a BMW Canada készített, nemrég került a világ elé. Azóta máris nagy port kavart az interneten. Azt mutatja be, ahogy a frissen megjelent BMW M4 egy haditengerészeti repülőgép-hordozó fedélzetén lévő versenypályán száguldozik, igaz, egy kis CGI-trükk segítségével. Mindazonáltal az üvöltő motorhang, a driftelős akciók és a gyors váltások remek látványt nyújtanak!

2. Volvo Trucks Meet JCVD

Ez a reklám kicsit régebbi, de még mindig ugyanolyan lenyűgöző, mint akkoriban. A Volvo a Volvo Dynamic Steering stabilitásának és precizitásának bemutatására készítette, és a keményfiú Jean-Claude Van Damme látható benne, aki a "legepikusabb spárgázást" hajtja végre. Ha még nem láttad, készülj fel, hogy leesik az állad.

3. A Volkswagen Golf GTI

Ez a következő reklám az autózás világából egy régi, de jó darab. Bár nem rendelkezik olyan izgalmas speciális effektekkel vagy fizikai erőnlét példáival, mint a másik 2 reklám, sikerül egy okos marketingüzenetet közvetítenie, miközben egyszerre nagyon okos és szórakoztató.

4. A fogaskerék

A 2003-ban a Honda Accord reklámozására megjelent 2 perces reklámfilm 606 felvételt és 4 napos forgatási időt vett igénybe. A gyártása 1 000 000 fontba került, és a 2003-as Brazil Nagydíj reklámszünetében mutatták be. Az alábbi videóban megnézheti, miért volt szükség ennyi próbálkozásra, hogy ez jól sikerüljön.

5. Shell/Ferrari Formula 1

Bár ez a videó csak a Shell által gyártott benzintípust reklámozza, mégis sikerül mindannyiunkban beindítani a fantáziát, hogy mi is vezethetünk versenyautót, ha a Shell üzemanyagát vásároljuk. Míg maga a termék talán nem túl izgalmas, a hozzá tartozó felvételek mindenképpen azok. A klasszikus Ferrari Forma-1-es autók dühös motorhangjait hallva, ahogyan végigszáguldanak az országutakon és a városközpontokban, a hátunkon végigfut a hideg. Nézd meg!