Aston szépségAz Aston Martin a világ egyik legrégebbi autógyártója, amely luxus szedánjairól és a dicséretes kezelhetőséget kiegészítő lenyűgöző teljesítményeiről ismert. Még James Bond is imádja ezt a jellegzetesen brit autómárkát. Az Aston Martin 110 év alatt hosszú utat járt be, azoktól az évektől kezdve, amikor Lionel Martin és Robert Bamford még autóversenyző volt, mielőtt saját autókat terveztek volna az Aston Hillben eladásra.

705 lóerős szörnyeteg

Aston szépség

 

A márka a 110. évfordulója alkalmából 110 példányt készít új autójából, az Aston Martin Valourból. A Valour belülről egy 5,2 literes, duplaturbós V12-es motorral rendelkezik, amely 705 lóerőt produkál... kívülről pedig egy retrofuturista szörnyeteg, amely nem a jövőt, hanem a múltat ünnepli a modernt elutasító és az izmosat felkaroló dizájnnal.

A megfélemlítően szép autó, a Valour a vállalat néhány régebbi, 70-es évekbeli autójának nyers, robusztus vonzerejét idézi - a V8 Vantage jut eszembe. "Az Aston Martinnál a formatervezésünk mindig progresszív, de amikor egy jelentős mérföldkő - jelen esetben a 110. születésnapunk - megünneplésére kerül sor, megengedünk magunknak egy kis mozgásteret" - magyarázza Miles Nurnberger, az Aston formatervezési igazgatója.

Ünnepségek a kiemelkedő versenyeken 2023-ban

Az Aston Martinnak további nagyszabású tervei vannak 2023-ban a világ prominens versenyein. Ott van természetesen az F1 Brit Nagydíj, az Aston Martin hazai pályáján. Az autógyártó leleplezte az Aston Martin 110. évfordulós logóját, amely a Lance Stroll és a kétszeres F1® világbajnok Fernando Alonso által vezetett F1-es versenyautón jelenik meg. A "110 Iconic Years" néven ismert címer az Aston Martin híres szárnyas logóját tartalmazza, amelyet 2022-ben terveztek újra az autógyártó márkaváltásának részeként.

Az F1 fontos az Aston Martin márka számára, mivel a potenciális ügyfelek a versenycsapat teljesítménye alapján nagyobb valószínűséggel vásárolnak Aston Martin járművet. A versenycsapat céljainak előmozdítása érdekében 2023-ban befejeződik az Aston Martin Aramco Cognizant Formula One™ Team új, korszerű, 400 000 négyzetméteres campusának első építési fázisa Silverstone-ban. 

A létesítmény a verseny és a közút közötti nagyszabású technológiai együttműködés része, köszönhetően a legmodernebb szélcsatornáknak és szimulátor-technológiának. A létesítmény a tervek szerint 2024 végére készül el, amelynek melléktermékei a jövőben az ügyfelek számára gyártott luxusjárművek javát szolgálják majd. 


Az autógyártó a Goodwood Festival of Speed rendezvényen, valamint a Monterey Car Week központi eseményén, a Pebble Beach Concours d'Elegance-on a márka következő 110 évébe is bepillantást enged a rajongóknak. 

Az Aston Martin 2023-ban többek között a következő évfordulókat ünnepli:

Az Aston Martin egyik legfelismerhetőbb járműve, a DB modellsorozat 75. évfordulója. a DB5 60. évfordulója, amely a "James Bond" sorozatban vált híressé.
az Aston Martin jelenlegi főhadiszállásának 20. évfordulója az angliai Gaydonban. 110 000 jármű készült 110 év alatt az Aston Martin logóval.