Kihívás felfogni a Toyota dizájnstúdiójában zajló jelenlegi történéseket. Ez a felfoghatatlanság pedig a vadonatúj Toyota Land Cruiserben nyilvánul meg, amely vizuálisan is vonzóbbá vált, mint bármelyik korábbi Land Cruiser. Retro, mégis modern, régimódi, mégis ismerős.Úgy tűnik, hogy a Toyota mostanában nagyobb hangsúlyt fektet a formatervezésre, bár az okát nem tudom. Nagyvállalatként a Toyota hajlamos lassan és módszeresen meghozni a döntéseket.

A Toyota dizájnját általában unalmasnak és izgalommentesnek tartották, de a Prius közelmúltbeli megjelenése megváltoztatta ezt a felfogást. A vadonatúj Land Cruiser bemutatása megerősíti, hogy a Toyota most olyan innovatív formatervezést alkalmaz, mint még soha, és ezzel szakít a korábbi konzervatív megközelítéssel. Ez jelentős eltérést jelent a vállalat hagyományos gyakorlatától.

2023-as Toyota Land Cruiser 


Az új Land Cruiser közelgő megjelenése a tervek szerint világszerte az év vége felé indul, a kezdeti kiszállítások pedig 2024 első negyedévében várhatóak. A Toyota új GA-F platformjára épül, amely 50 százalékkal merevebb mint korábban. Miért van az, hogy az új generációs alvázak mindig 50 százalékkal merevebbek? Mindenesetre a létravázas alvázat azért használják, mert az erősebb felfüggesztések és erősebb tengelykomponensek befogadására alkalmas.

Belső tér

Bár még várunk a hajtáslánc-opciók részleteire, azt már tudjuk, hogy a Toyota 2,8 literes, 201 lóerős turbódízelét fogják használni, amelyet 8 fokozatú automata váltóval kombinálnak. Emellett ugyanennek a dízelmotornak egy 48 voltos mild hibrid változata is megjelenik majd a Land Cruiser hajtásláncának bővítéseként a jövőben.

Kütyük

A modellfeltételeket és specifikációkat illetően számítson arra, hogy az összkerékhajtás alapfelszereltség lesz. A belső tér modern lesz, digitális vezetői kijelzővel és nagyméretű infotainment rendszerekkel, amelyek kompatibilisek az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerrel is. Az előző generációs Land Cruiserrel ellentétben, amelyből hiányoztak az olyan modern fejlesztések, mint a sávtartó asszisztens, az új generációban különböző vezetőbiztonsági rendszerek lesznek engedélyezve.